Известие

Collapse
No announcement yet.

Прекъснат лентов кабел на Airbag! Може би...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прекъснат лентов кабел на Airbag! Може би...

Здравейте. Преди известно време ми изчезнаха късите и дългите светлени едновременно. Габаритите и халогените си работеха. Проблемът беше в нагоряла клема на лоста за вкл/изкл на фаровете. При свалянето на волана се констатира, че еърбегът си е на место, не е гърмял, но буксата му е откачена и на нейно място е закачено съпротивление!!! Обясниха ми че най-вероятно лентовият кабел е бил прекъснат и за да не се сменя, е закачено съпротивление със същата стойност, което имитира наличие на такъв и лъже централата и лампата за проверка на еърбега. Предстои ми закупуване на лентов кабел. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем. Дайте предложения.
    Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:41.
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

незнам,но е добре да си проверим балоните,че да не патим после...
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Проблемът е решен. Купих си серпантината от автоморга - 100 лв. На вид изгледа различно от старата (виж снимките), но просто е модифицирана - свалиха ми я от 156-ца с по-висока година на производсто. Вчера монтирах и засега няма проблем. Препоръчаха ми да мина някъде на тестер, за да проверят дали има регистрирани грешки.
      Attached Files
      Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:44.

Comment

А някой знае ли къде се минава на преглед на Airbag, и да ти сложат лепенка като на технически преглед - със следващ месец и година за проверка
        Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
          Проблемът е решен. Купих си кутя с лентов кабел за еърбега от автоморга - 100 лв. Вчера го монтирах и засега няма проблем. Препоръчаха ми да мина някъде на тестер, за да проверят дали няма регистрирани грешки.
          Ako има грешка ще ти светне Бальона,а на тестера може да ти покаже само записаните грешки в паметта.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
            А някой знае ли къде се минава на преглед на Airbag, и да ти сложат лепенка като на технически преглед - със следващ месец и година за проверка
            Знам. АутоИталия

Comment

Здравей колега,

Може ли да обясниш как се сваля волана. Страх ме е да опитвам за да не прецакам нещо Airbag-a. Благодаря Предварително
              Alfa 156 1.9 JTD 2002 Distinctive
              Alfa 155 1.7 TS - ex
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от BGSpider Покажи съобщение
                Здравей колега,

Може ли да обясниш как се сваля волана. Страх ме е да опитвам за да не прецакам нещо Airbag-a. Благодаря Предварително
                Изключваш акумулатора за 10 минути и чак тогава почваш интервенцията. Гумите трябва да си напред и волана в централно положение. Отвиваш болтовете на еърбега и след това внимателно му откачаш буксата. Гайката на волана е веднага под еърбега. Може да има капачка върху нея. Махаш капачката и отвиваш. Принципно не е сложно просто гледай да си откачил акумулатора иначе ще ти запише грешка в еърбега.

Comment

Не е нужно да откача акумулатора. Само трябва да се внимава да не даде на контакт докато е откачена буксата на еърбега.
                  Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщение
                    Па на моята има лепенка с преглед от 2006-та. Кога трябва да минавам пак?
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз пък подочух ,че на 10 години трябва да се сменят флаконите дето надуват възглавниците ??
                      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic
                      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

светнат червен сигнал кој ти боде в очите

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                        Ako има грешка ще ти светне Бальона,а на тестера може да ти покаже само записаните грешки в паметта.
                        А ако ти е светнат червената сиаличка за аирбега на таблото след си карал колата през дупки на птја, и сега каково треба да на правам за да се загаси тази крушка оти ме дразни кога то карам си колата
                        Alfa 156 1.6 T.S 16V 98г.

Comment

Първоначално публикувано от slavco_156 Покажи съобщение
                          А ако ти е светнат червената сиаличка за аирбега на таблото след си карал колата през дупки на птја, и сега каково треба да на правам за да се загаси тази крушка оти ме дразни кога то карам си колата
                          виж под пасажерската седалка има една букса дето била за еърбега,при мен се беше разкачила и ми светеше лампата,но незнам дали няма да трябва да ходиш на диагностика да изчистят грешката(ако има такава) аз за това разкачане разбрах по време на диагностиката...
                          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Винаги се записва грешка. Чисти се при диагностика
                            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Па на моята има лепенка с преглед от 2006-та. Кога трябва да минавам пак?
                              На моята врата има лепенка, replace gas generator 12.2008.Колата ми е произведена 12.1998.И както пише колегата mochko1 вероятно на десет години трябва да се сменят флаконите, които надуват възглавниците.
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Working...
                              X